Nagrade i priznanja TELFOR 2016

Nagrada “ILIJA STOJANOVIĆ” za najbolji naučni rad

U znak sećanja i poštovanja dela prof. dr Ilije Stojanovića, prvog i dugogodišnjeg predsednika Programskog odbora TELFOR-a, Upravni i Programski odbor TELFOR-a ustanovili su NAGRADU “ILIJA STOJANOVIĆ” ZA NAJBOLJI NAUČNI RAD NA TELFOR-u.

Nagradu „Ilija Stojanović“ dodeljuje Programski odbor, na osnovu obrazloženih predloga recenzenata radova, koordinatora sekcija, predsedavajućih sesija i članova Programskog odbora. Nagradu može dobiti samo rad koji je prihvaćen i referisan na TELFOR-u. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Nagradu “Ilija Stojanović” za najbolji naučni radf rad na konferenciji TELFOR 2016 dobili su autori

(NAGRADA JOŠ NIJE DODELJENA)


Nagrada “Blažo Mirčevski” za najbolji rad mladog autora

Porodica Mirčevski je predložila, a Upravni i Programski odbor TELFOR-a su prihvatili i ustanovili nagradu “Blažo Mirčevski” za najbolji rad mladog autora, u znak sećanja i poštovanja stručnog i naučnog dela Blaže Mirčevskog, diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Nagradu dodeljuje poseban žiri sastavljen od predstavnika porodice Mirčevski i predstavnika Programskog odbora TELFOR-a. Kao eventualni kandidati za nagradu mogu biti predloženi autori mlađi od 30 godina, pod uslovom da su prvi autori prihvaćenih radova i da su lično referisali svoj rad na TELFOR-u. Predlagači mogu biti recenzenti radova, koordinatori sekcija, predsedavajući sesija, članovi Programskog odbora i članovi žirija. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Nagradu “Blažo Mirčevski” za najbolji rad MLADOG AUTORA na konferenciji
TELFOR 2016 žiri je dodelio

VUKU BATANOVIĆU

za rad (9.34 / TELFOR 2016)
„Sentiment Classification of Documents in Serbian: The Effects of Mophological Normalization“, autora Vuka Batanovića i Boška Nikolića.


Studentske nagrade “Ilija Stojanović”

TELENOR fondacija dodelila je nagrade “Ilija Stojanović” za najbolje studentske radove, prezentirane u Studentskoj sekciji na  TELFOR-u 2016  (uručene na danu ETF u Beogradu 2016 godine).

Nagrade su dobili studenti:

Ana Z. Bogdanovič, Andrija Z. Gajić, Elektrotehnički fakultet Beograd, za rad 11.1/16
„Labview aplikacija za upravljanje Lego Mindstorms robotom pomoću Microsoft Kinecta“

Nada Janković, Elektrotehnički fakultet Beograd, za rad 11.5/16
„Razvoj sistema za elektronsko glasanje i implementacija korišćenjem Laravel tehnologije“

Miloš Đ. Ćapin, Elektrotehnički fakultet Beograd, za rad 11.10/16
"Mikrotalasni rekonfigurabilni filtar propusnik niskih učestanosti ili opsega učestanosti"